ליאת צור | מעצבת בנשמה ובמקלדת, מתמסרת למשימה כמו ביוגה, שואבת חמצן אדוקה מהירוק בפארק. מפצחת סוגיות ומרכיבה אותם בדרך הייחודית לה. הופכת כל דמיון למציאות.
קרין קוהן | מקדמת פיתוח למידה, לוחשת מילים, מעריצה אמנות ולוגמת מלבק. תמיד משתדלת להפיץ דמיון והשראה במשחק כדורעף, בטרק בטבע ובבית קפה עם פנקס ועפרון ביד.
טכניקת מפת החשיבה היא כלי ויזואלי שעוזר לך לארגן וליצור רעיונות סביב נושא או מושג מרכזי.
הטכניקה יכולה לשמש לסיעור מוחות על רעיונות חדשים, לתכנן פרויקטים או לחקור נקודות מבט שונות על נושא.
השלבים לביצוע הטכניקה
בחר רעיון או קונספט מרכזי: התחל בכתיבת הרעיון או הקונספט המרכזי במרכז דף ריק או לוח לבן. זה יכול להיות מילה, ביטוי או תמונה שמייצגים את הנושא שאתה רוצה לחקור.
הסתעף לתת-נושאים: מהרעיון המרכזי, צייר ענפים כלפי חוץ כדי לייצג תת-נושאים או רעיונות קשורים. אלה יכולים להיות כל דבר שרלוונטי לרעיון המרכזי, ויכול להיות מיוצג על ידי מילים, תמונות או סמלים.
הוסף רמות נוספות של תת-נושאים: מכל תת-נושא, צייר ענפים נוספים כלפי חוץ כדי לייצג תת-נושאים ספציפיים יותר או רעיונות קשורים. המשיכו להוסיף ענפים ותתי נושאים עד שתמצא את כל הרעיונות הרלוונטיים.
השתמש בצבעים ובתמונות: כדי להפוך את מפת החשיבה שלך למושכת ובלתי נשכחת, השתמש בצבעים ובתמונות כדי לייצג רעיונות ותתי נושאים שונים. זה יעזור לך לשייך רעיונות ספציפיים לתמונות או צבעים ספציפיים, וכך יהיה קל יותר לזכור ולהיזכר מאוחר יותר.
סקור וחדד: לאחר שיצרת את מפת החשיבה שלך, סקור אותה כדי לזהות פערים או רעיונות חסרים. חדד את מפת החשיבה על ידי הוספת רעיונות חדשים, הזזת ענפים ליצירת קשרים טובים יותר, או הסרת רעיונות לא רלוונטיים או משוכפלים.
השתמש במפת החשיבה ליצירת רעיונות: לאחר שיצרת מפת חשיבה מקיפה, השתמש בה כדי ליצור רעיונות חדשים או לחקור נקודות מבט שונות על הנושא. אתה יכול להשתמש בחיבורים בין רעיונות שונים כדי למצוא פתרונות חדשים, או להשתמש במפת החשיבה ככלי עזר ויזואלי במהלך פגישות או מצגות.
טכניקת מפת החשיבה היא כלי רב עוצמה להפקה וארגון רעיונות. על ידי יצירת ייצוג חזותי של הנושא והרעיונות הקשורים אליו, אתה יכול לזהות במהירות קשרים ודפוסים, וליצור רעיונות חדשים שאולי לא שקלת.